IKEA

Godkväll mina vänner!


Jisses vilken dag :-) Den började med att Mattias lurade mig rejält med ett "Natalie! Klockan är halv ett!" Blev självklart jättestressad och rusar upp ur sängen och säger "Men kom då! Skynda, annars hinner vi ju inte! Ska ju köpa smink också!" Haha... Tji fick jag. Klockan var bara strax efter 10 och Mattias fick sig ett gott skratt. Om jag säger såhär, det är ju inte första gången han skojar loss med mig. Retarn!


Mattias tog ut Charlie och skottade fram bilen som för femte gången denna vecka såg ut som en snöboll.. Stackars bilen. Men i morgon ska vi lämna in den på rekond ut- samt invändigt så det blir bra. Blir billös i två dagar men det gör inte så mycket då Charlie ska vara hos min farfar till onsdag. Vi har nämligen dragit ned från hel- till halvtid på dagis så Charlie kommer numera regelbundet vara hos farfar sön-ons. Farfar blir glad, vi sparar pengar. A win-win situation!


Hur som hellst.. Medans Mattias var ute så lagade jag go-frukost! Det blev bacon, äggröra, avocado, keso och spenatblad. Supergott! Så mätta och belåtna åkte vi ut till IKEA runt tolv. Och vilken kaos.. Men vad hade vi väntat oss, lönehelg. Letade parkering i en mindre evighet.


Detta fick vi med oss hem:
Taklampa (krona med ljus) till köket, stor maskroslampa till vardagsrummet, en vedkorg, galgar, en hel del smått och gott till inredning, ny dörrmatta, förvaringslådor, matlådor osv. Avslutade dagen runt 17-18 med en fika på innergården med levande ljus.


Hela kvällen har vi donat och nu är vi klara med allt. Ska ta en dusch, poppa lite popcorn, tända en brasa och krypa ner i soffan till film.


I morgon blir det sovmorgon och sen kolla på Mattias bandymatch med Ewa-Lena och Kicki. Kul!



Här kommer lite bilder på hur lägenheten ser ut nu. Tycker inte bilderna ger en rättvis bild men
ni ser ju på ett ungefär hur vi har det :-) Nästa månad ska vi köpa möbler! Kuuuuul!! :-)

 
    
   


100225

Nu är jag trött... Väldigt trött.


Slutade jobba 1700 och då gick jag och Carro hem till mig som två mechilin (stavning?) gubbar. Haha! Varken jag eller Carro uppskattar kylan så vi har täckbyxor, stora halsdukar och mössor på! Jajamen!


Hämtade Charlie på dagis, promenerade med honom, slängde i oss lite havregrynsgröt och varsitt ägg innan det var dags att dra till gymmet.


Yogan var jätte bra tycker jag! Ska nog gå på något mer pass. Och vilken duktig instruktör! 55 minuter kändes som 5. Kommer nog ha lite träningsvärk i rumpa och lår i morgon som vi tänjde och nötte. Härligt :-)


Nu har jag gjort hårinpackning och ska fläta min inbakade! :-D Har tjatat på mina kollegor hela veckan att jag så gärna vill lära mig att göra inbakad fläta för det är såååå fint! Och praktiskt. Och jag som håller på att spara ut mitt hår så passar denna frisyr mig ypperligt! Inget slitage eller produkter. Bara en vacker fläta och klarrrrt!


I morgon efter jobbet ska jag ta en fika med saknade Carro (barndomsvän) och Lina. Ska bli trevligt, surra av oss lite över en kopp te. Sen ska jag och älsklingen betala räkningar så det är klart & lägga upp en ekonomiplan för mars månad. Sånt tycker jag är kul! Hoppas också att det blir tv-mys.... Freeedags myyys nivet :-) Bästa jag vet!


Nej nu ska jag lägga mig & få min skönhetssömn. Först göra fläta ;-)
Godnatt sov gott!


Intressant läsning för löparsugna

Alla som sysslar med löpning i någon form bär på en mer eller mindre uttalad önskan om att kunna springa snabbare. Vad många då inte riktigt inser är att vägen till ökat löptempo i lika hög grad går via en förbättrad löpteknik som en förbättrad motoreffekt.

 

Distansträning är en bra början

Den som börjar träna löpning regelbundet gör först den positiva upptäckten att det successivt går att löpa allt längre distanser. Snart nog klarar man också av löprundorna i ett allt snabbare tempo – med samma grad av ansträngning. Detta sker utan att man egentligen gör något annat än att träna just regelbundet. Förr eller senare hamnar man emellertid på en platå, där ytterligare tempohöjning känns mycket jobbigare än tidigare. För att utvecklas vidare krävs då en något mer sofistikerad träning än enbart rena distanspass. Det är dags att i vissa träningspass introducera mer tempoinriktad träning. Innan man överhuvudtaget börjar snegla åt tempoträning bör man dock ha en grund att bygga snabblöpningen på. En sådan plattform bör bestå av åtminstone en veckodos på tre träningspass. Två av passen bör omfatta minimum 30 minuter och ett längre överstiga 45 minuter. Denna träningsmängd ska man regelbundet ha avverkat under en period av ett par månaders tid för att man ska kunna tillgodogöra sig mer tempoinriktad träning.


Uthållighet före tempo

Träningsfilosofin att man först skapar en bas av relativ långsam distanslöpning innan man försöker höja sin tempoförmåga lanserades på 60-talet av den legendariske nyzeeländske tränaren Arthur Lydiard. Sedan dess har den blivit något av löpningens mest allmänt accepterade grundregel. Lydiards ursprungsmodell har visserligen under årens lopp följts av en rad modifierade varianter. Grundidén, som förde ett flertal svartskrudade nyzeeländare till OS-medaljer och världsrekord under 60- och 70-talen, gäller fortfarande i högsta grad. Rent fysiologiskt vilar träningsteorin på att man skaffar sig en allmän grunduthållighet i så väl den centrala hjärt-lungfunktionen som i löpmuskulaturen innan man utsätter kroppen för den mer intensiva belastningen som snabb löpning innebär. Tack vare denna uthållighet klarar man bättre att tillgodogöra sig snabblöpningen genom att kroppen återhämtar sig snabbare. Risken för överbelastningsskador minskar också avsevärt.


Långlöpning kräver rätt teknik

Tvärt emot vad många tror är löpning också på längre distanser faktiskt en teknikidrott. Vår senaste olympiske guldmedaljör på medel-långdistans Anders Gärderud påpekar ofta i sina förtjänstfullt pedagogiska förklaringar som expertkommentator på TV hur viktigt det är också för långdistansare att löpa tekniskt korrekt. Vill man löpa fortare är det därför smart att i ett inledande skede fokusera just på en effektiv löpteknik. Som oerfaren löpare kan man lätt uppleva löpteknik som ett komplicerat kapitel. Man känner ofta en osäkerhet om vad som egentligen är löptekniskt rätt eller fel. Inte sällan blandar man ihop begreppen löpteknik och löpstil. Enkelt förklarat handlar effektiv löpteknik om att finna ett rörelseschema som är så energibesparande som möjligt vid varje given hastighet. Den personliga löpstilen handlar mera om detaljer som armföring och om hur högt man lyfter knäna respektive kickar upp underbenet efter frånskjut. Löpstil beror i hög grad på löparens kroppskonstitution, rörlighet och allmänna motorik. Så länge rörelserna inte är direkt felaktiga finns det ingen anledning att försöka justera eller modifiera löpstilen.


Tre vanliga fel

Direkt löptekniska fel måste man däremot absolut försöka åtgärda innan man ger sig i kast med mer regelrätt tempoträning. Ju högre löphastigheten blir ju högre blir nämligen kraven på ett tekniskt riktigt löpsteg. Om man enbart fokuserar på att höja motorkapaciteten (läs syreupptagningsförmågan) blir resultatet som att försöka köra Porsche med åtdragen handbroms.
• Dålig hållning. Det kan yttra sig i att man lutar överkroppen för mycket framåt eller krummar med ryggen och skjuter upp eller fram axlarna.
• Sittande löpning. Man pikar i höften och tappar på så sätt mycket av kraften i frånskjutet. Det begränsade rörelseomfånget i höftleden medför också att löpsteget blir avhugget och orytmiskt.
• Felaktig steglängd. I en sorts överambition strävar man efter att sätta i foten så långt fram som möjligt och träffar då underlaget framför kroppens lodlinje. Det stäm som uppstår gör löpningen ryckig och man guppar upp och ned vid varje fotisättning. Mycket av kraften riktas vertikalt istället för att driva på framåt.


Gör rätt från början

Att träna löpteknik innebär att man måste vara djupt koncentrerad på att utföra rörelserna så tekniskt riktigt som möjligt. En felaktig rörelse som upprepas gång på gång banas nämligen in i nervsystemet som ett sorts kretskort. Detta kretskort blir sedan väldigt svårt att modifiera eller byta ut. Det är följaktligen bättre att utföra en viss rörelse rätt ett begränsat antal gånger än att utföra rörelsen halvdant ett stort antal upprepningar. För att kunna bibehålla skärpan måste löpteknik tränas i små portioner. Bästa sättet är därför att avsätta en del av ett medellångt distanspass till just teknikträning i form av stegringslopp. Så här kan det praktiskt gå till:
Löp ditt vanliga distanspass på 30-45 minuter i ett lugnt, kontrollerat tempo. Avsluta vid en plats där du har tillgång till en slät, jämn vägsträcka på 150-200 meter. Underlaget kan gärna bestå av fast grusväg men asfalt fungerar också. Stegringslopp betyder att du accelererar jämnt och kontrollerat upp till en löphastighet som är klart snabbare än ditt normala distanstempo men också klart under maxfart. Du löper ut i ett snabbt, kontrollerat tempo och låter sedan farten successivt ”dö ut”. Det viktiga är att du hela tiden förmår löpa avspänt. Inga knutna nävar eller grimaserande ansikten får förekomma. Under hela accelerationsfasen, själva fartavsnittet och nedbromsningen ska du koncentrera dig på de tre kritiska punkterna ovan. Här följer i korthet några råd om hur du kan förbättra just dessa tre faktorer.

• Fram med bröstet och sträck på ryggen.
• Löp med höften högt. För att få in rätt höftläge kan du i stillastående spänna skinkorna och försöka rotera nedre delen av bäckenet framåt-uppåt. Många löpare har svårt att hitta rätt höftläge beroende på stramhet i höftböjarmuskulaturen eller dålig bålstyrka. Motmedlen heter regelbunda töjningsövningar för ljumsk- och höftparti resp styrkeövningar för mage och rygg.
• Sträva efter att underbenet rör sig in under kroppens tyngdpunkt i fotisättningen. På så sätt undviker du att överdriva steglängden, landa alltför markant på hälen och bromsa dig själv. Sträva efter att löpa tyst och skapa fart genom ett distinkt, snärtigt frånskjut. Här kan styrke- och balansövningar för fotleder och underbensmuskulatur på exempelvis balansplatta samt barfotalöpning vara bra komplement till teknikträningen.


Naturlig stegring

Inledningsvis genomför du 5-6 stegringslopp med 1-2 min joggvila under vilken du förflyttar dig tillbaka till startpunkten. Efter hand kan dosen ökas till 10-12 upprepningar. Efter att stegringsloppen är genomförda kan du gärna avsluta med ett par minuters långsam jogg. Överdriv dock inte denna del. Tanken är att kroppen intuitivt ska minnas rörelsemönstret från stegringsloppen till nästa träningspass och att man på så sätt närmast spontant kommer att löpa mer tekniskt korrekt. När stegringslopp 1-2ggr/vecka varit en regelbunden del av din träning under ca en månads tid kan du övergå till att istället lägga in fartökningarna som en del av själva distanspasset. Tänk på att också då bibehålla en avspänd löpning och att fokusera på de tre kritiska punkterna. Så småningom kan du utveckla distanspassen med fartökningar till den träningsform som kallas fartlek. Då blandar du helt spontant löpning i varierande tempo under kortare och längre avsnitt alltefter humör och känsla. Välj då gärna mer kuperade underlag för att få ännu bättre träningseffekt. Vill man därefter utveckla sin tempoförmåga ytterligare finns träningsformer som snabbdistans och en rad olika intervallvarianter att införliva i träningsplanen. Också då gäller emellertid den orubbliga grundregeln att aldrig göra avkall på teknik och avspändhet. Ökad löphastighet ska alltid komma som en frukt av ett effektivt och koordinerat rörelsemönster, där så mycket som möjligt av motorkapaciteten används till en framåtdrivande kraft.

KÄLLA: Runner's world


Nästa vecka smäller det!

Idag är jag endast lite täppt i näsan. Humöret är på topp och jag känner mig pigg och allert igen. Vågar dock inte förhasta mig med träningen riktigt än så denna vecka ser ut såhär:

Onsdag:
I dag har vi härligta 30 minus ute så jag och Mattias ska klä på oss riktigt riktigt varmt och powerwalka med Charlie 30-45 minuter. Självklart beroende på om hundstackarn klarar av det. När vi kommer hem blir det lite enkla övningar varierande situps, armhävningar och stretch.


Torsdag:
Jobbar till 17.00, hem och gå med Charlie 30-45 minuter och sen en timme yoga.


Fredag-Lördag:
Ingen märkvärdig ansträngning. Promenader med Charlie. Ska gå på IKEA hela lördagen och inhandla lampor, hyllor osv så nog kommer fötterna ömma bra efteråt:P


Söndag:
Simning 09.00 med Carro en timme. Klockan 20.00 har jag, carro och några grabbar hyrt en badminton bana. Ska bli skitkul! Ska köra 1-2 timmar så det kommer nog kännas efteråt.


På lördag ska jag köpa mina nya löpar kläder! Har hittat en snygg kombination som jag tror jag ska slå på. Hoppas dom har vantarna i svart bara.. Underställ ska jag nog ordna nytt också.

 

Personalen får guida mig.

Nästa vecka tar jag tag i regelbunden styrke+kondition igen!! Ser jag fram emot:-)


100223

Godkväll kära läsare.

Vilken skön kväll jag haft hitills. Gick från jobbet 1730 och in på Hemköp för att inhandla förnödenheterna till veckan. Lade min sista pening på det vikgigaste (och godaste!): 1 l bollnäsfil, keso, påse med avocado, kesella naturell +vanilj, smör med havssalt och makrill! :-D Nu överlever jag och Mattias veckan, haha.

Sen lagade jag till spagetti&köttfärsås som för övrigt är min favoriträtt, men tabbade mig rejält. När jag skulle krydda på maten så ramlar svartpeppar locket ner i stekpannan!! Och halva innehållet! Jaja.. Tänkte jag, det blir väl gott med lite extra krydda.. Jotack, fick ta en stor klunk vatten efter varje tugga. Bränns fortfarande i gommen. Så kan det gå.

Sen har jag duschat, kollat på Heroes och nu ligger jag i sängen med Charlie och husse brevid. Ska gå igenom våra kort nu som ska på framkallning! Superkul tycker jag att pyssla med fotoalbum. Och så ska vi välja fram en 2-4 bilder som ska förstoras och upp på våra väggar! :-)

NU tycker nog Mattias att jag är lite osocial här. Han kom precis hem från träning så ska väl ta och mysa upp han lite;-) Puss&kram


Theeere can bli miracleeees

Det har inträffat ett mirakel! I morse när jag vaknade ville jag bara somna om. Mådde inte vidare. Men nu! 12:16 prick mår jag bra igen. Knepigt eller är det alvedonens förtjänst? Hoppas det håller i sig :-)

Carro är nere och värmer på min matlåda. Mm-m har med mig kyckling och ris m soya. Det älskar jag.. Mycket.

I kväll ska jag bara kurera mig, ingen träning ingen ansträngning. Bara mysa på med Charlie och kolla på tv. Känns som en evighet sen sist jag bara låg och slappade.

Sådär, en liten update! Puss på er!


TITTA!!




Här har vi haft Charlie i 24 timmar. Går inte att beskriva mer ord hur mycket jag älskar er, Charlie och Mattias. Min kärlek till er är oändlig.


Marc Jacobs

Jag drägglar.. Sitter och kollar på väskor och har fastnat för Marc Jacobs handbags. Oohh håller ni inte med? Ska man spara undan lite denna månad och unna sig en till sommaren kanske? Vill ha!!

    



När jag ser den rosa skönheten har jag god lust att strunta i att den skulle kosta mig en halvmånadslön. Brukar inte bry mig så mycket om just väskor men nu känner jag ett otroligt sug. Mmmmm :-)


Mmm, maraboue.. Gott serru!

Fyyyyysablar vad otrevligt det är att vara förkyld! Envisas med att sitta på jobbet också då jag tycker att jag inte är nog sjuk för en sjukskrivning. Men det är inte lätt! Ansiktet blekt och svullet med en näsa som rinner och hals som bränns. Trevlig kombination :-) Usch!!

Har haft middagsrast nu då jag jobbar kvällen. Började 12:30 vilket var skönt då man mår sämst på mornarna i förkylningen... Iallafall jag. Sov till 10 och sen drog jag på mig lager på lager på lager med kläder. Ut i kylan! Godmorgon, härliga isiga vinter med dina underbara 20 minusgrader!! Eller sååå inte. Kändes som att ansiktet skulle ramla av när jag bara var halvvägs med Charlie till dagis. När vi väl var framme efter 40 minuter (vågade inte power-walka i dag pga halsontet) var jag tvungen att stå och värma mig ett tag innan jag vågade mig ut igen. Gnällde inombords över att jag inte tog bilen.

Jobbet har gått strålande i dag, och än är det inte slut. Ska sitta här till 21:15 så hinner nog bra hem några poäng till. Men helst av allt vill jag bara hem till min älskling. Han gör mig så glad! Mattias min kärlek, PUSSA UPP'MÄ ;-)

Hihi.. Ohh jag gillar kärleken. Vill bara ha mer mer mer. Karlar som min karl växer då inte på träd inte.

Nu låter det som att jag yrar i feber här nästan. Men så kul ska vi inte ha! Nu går jag och hämtar en kopp te med honung och tar en halstablett så kör vi igång.

Ikväll ska jag och mattias fortsätta se inglorius basterds. Han vara se halva i går och den va kul.. Hemsk självklart men jag gillar humorn. Jaja! ha en treeeevlig kväll. Puss!

Får det plats med mer snö än vad vi har nu?

Nu är jag tröt på storm, kyla och snö... Riktigt trött.

Fredagen var iallafall jätte trevlig. Mycket riktigt kom Lina förbi en sväng och satt och pratade tjejsnack med mig och Stina. Tyvärr kunde hon inte stanna så länge men det tar vi igen här framöver Linisn! Vi fyra som blev över satt och spelade sällskapspel (Överrens, haha skitkul!) med en hel del vin och shots.

Vaknade med andra ord torr i munnen i lördags. På med fjällen-kläderna och iväg till gärdet med Stina och Charlie för att kolla på bandy. Det gick bra (som vanligt theese days), de vann med 16-1 mot kramfors. Men jävlar anamma vad det blåste! Både jag och Stina stod som två hoppetossor och försökte hålla värmen. Såg nog kul ut.

Efter matchen donade jag och hjärtat på med lägenheten i 4-5 timmar! SUPER DUKTIGA :-) Jag rensade garderoben, kommer bli fem överfulla kassar med kläder till UFF-lådan. Fick jätte fin ordning i min garderob nr 2 med klackskorna uppradade och klänningarna i ordning.  Och sen våran walk in the closet i hallen blev läcker. Fick undan massa skrot och fram med de lite mer viktigare ;-) Dvs väskor, kajaver, skjortor osv. Nice.

Sen blev det varma mackor och film. Somnade runt 23 pensionärer som vi är.. I dag har vi bara städat och donat på. Är så fint här nu :-) Har fått upp lite tavlor och bytt duschkabinen.

Nu ska jag banne mig unna mig lite pasta för det var väldigt länge sen jag åt kolhydrater över huvud taget. Nam namn vad gott!! Med riven ost och ketchup! Halelujah! Sen blir det middag hos mina parents. Pussa på lillebror lite :-)


Men vi gör ett nytt försök..

Veckan är slut, jobbet har gått riktigt riktigt bra och jag har tränat både spinning&pump samt hunnit med morgonpromenader på 1h. Men nu är det helg! Mina vänner, nu är det dags för två dagars välförjänad ledighet!

Om typ 30 min kommer Martin och Stina hit för att umgås. Ska strax korka upp vinet som står på kylning och dra igång någon soft playlist på spotify. Undar vart man har kortleken? Kan nog bli ett sällskapsspel eller två i kväll. Hoppas Lina kommer också :-)

Vill ha chips tror jag.. Chocklad också, kanske? Hm.. Något gott måste jag unna mig innan jag blir förbannad! Haha. Orkar inte vara nyttig längre! Lite gott. Har ingenting hemma så det är om man ids gå till ICA senare.

Älsklingen står och svär i hallen för att Sandviken gjorde mål mot Edsbyn. Just nu står det alltså 3-2 till byn. Och här sitter jag med en kall öl.. Och kollar på bandy.. Vad har hänt? :-D Mattias, vad har du gjort med mig? Haha! Men jag gillart, det gör jag.

Här kommer lite härliga och goa bilder från 2009!

   

   

TREVLIG KVÄLL!


Hejsvejs!

Yes! I dag 16/2 klarade jag månadsmålet på jobbet så nu kommer pengarna bara att rulla in :-D Har ju några dagar på mig till sista februari så nog ska vi spika maxbonus allright!

Jag har varit duktig med snuset iallafall. Klarade mig hela kvällen i går (trots pojkvän som öppnade dosan mitt framför ögonen på mig, hm) och i dag fram tills 15.. Då sprack det och jag tiggde en rackare av Carro. Hon vägrade ge mig men jag tog endå. Suck. Nu skämms jag ju.. Tagga till!!

Nu ska jag på stan och möta upp älsklingen och hämta Charlie. Klev tbw upp 05:45 i dag och promenerade drygt en timme i kylan. Brrr-rr! Skönt när man kom in iallafall. Aja, ska hem och laga wook och sen blir det spinning med kollegan Ben kl 19.15.

Trevlig tisdagkväll sötnosar.

Mätt&(nästan)belåten.. Hmf..

Ok, det har alltså gått 5 timmar sen mitt senastr nikotin-intag och jag gillart inte. Men jag ska inte! Nej. Jag klarar det här! Jag vill ju inte mera! Uschbusch.

Gick hem 20.00 från jobbet och när man kommer hem är ljusen tända & maten nästan klar. Älsklingen min har inte matlagning som sin starkaste sida, så gissa om jag blir mäkta nöjd när han står och anstränger sig för min skull. Hihi! Kanon gott! Rotsaker i vit sås med kassler och keso. Mm-m! Det är såå gott (och nyttigt)!

Nu ska vi ut och promenera med Charlie en snabbis för att ligga till sängs senast 22.00 har jag bestämt :-) Klockan ringer 06.00 och då ska jag ut och powerwalka med älsklings-charlie till dagiset.

Och justja! Här kommer lite bilder från lör-sön. Mattias skämde bort mig med frukost på sängen (jag helt ovetande och pep som en gummi-anka när jag såg vad han gjort haha! jag älskar frukost, speciellt på säng), sen blev det isshow på gärdet, knaust och middag på mezoyo (stavning?). Vi åt 3-rätters och lyxade på med rekommenderade viner till varje rätt så lilla jag kände mig lite salongsberusad när vi gick tillbaka till hotellet.
Jaja, här har ni lite bilder :-)

   

     

 

  

GODNATT!





Okey..

Nu var det inte lika kul att vara hurtig längre. Tröttheten från powerwalken i morse känns, abstinensen har (redan!?) börjat hälsa på.. Jag kallsvettas och är måttligt kinkig. Vill hem till mina älsklingar och gosa ;-(

Livsnjutarn :-)

Att man kan vara såhär glad! Pusselbitarna faller på plats och snart är allt fulländat.

1. Jag har fått förlängt på jobbet till 2010-12-31

2. Träningen går så himla bra!
Konditionen är snart ultimat och man ser tydligt på kroppen att den får den träning  den vill ha.
Började i morse med att morgonpromenera med Charlie (istället för att ta bilen) till hunddagis, tar ca 40 minuter tur- och retur i snabb powerwalk. Ska fortsätta hela veckan med det +kombinera med spinningen och skrotet på kära EGO.

3. Jag slutar snusa i dag! Goodbye nikotin. Kommer säkert bli lite tufft de första dagarna men så är det. Vill inte ruinera/förstöra mig mer.

I kväll lovar jag att det kommer en uppdatering om lör-sön. Jag och Mattias checkade in på en svit på Knaust Elite +att jag blev bortskämd med gåvor hihi.

Nu ska jag ta itu med lite pappersarbete och sen är det lunch! Ska då ut i solen med kollegorna och mysa på<3


Nej vet ni vad!

Jag drar på mig lite kläder och tar bilen till föräldrarna för att se Let's Dance. Mattias skulle komma hem 21-22 så då kan jag åka hämta upp honom och åka hem tillsammans. Ohh, nu ska jag mysa på med min älskade lillebror!! :-D Pusskalas är det bästa syrran vet.



Pusspuss! (På bild i mys-outfit. Mattias tröja som jag bara ääääälskar)


Hem ljuva hem! :-)

Nu är jag hemma från kryssningen. Vi har haft det toppen! Underbart, så skönt att fly vardagen bara om så för ett litet tag.

I onsdags när vi kom fram inspekterade vi båten som var gigantisk och jätte snygg. Hjälpte varandra med att lägga i färg respektive toning och lite ansiktsmask på det. Köpte massa gotta i taxfreen. Tror personalen började höja på ögonbrynen när vi dök upp där för femte gången under en och samma kväll med visa kortet i högsta hugg.

Det blev klänning, drinkar och en super bra show! Träffade massa sköna stockholmare som vi hängde med.

När vi sitter där vid scenkanten och sippar på våra drinkar kommer en sjöman och tar tag mig i armen. "Neeej nej! Noooo, nonono noo!" Hjälpte inte. En sekund senare står jag alltså med massa folk på scenen och dansar styrdans? Jösses, ville att båten skulle sjunka. Men ganska kul såhär i efterhand:P.

I torsdags tog vi det osäkra före det säkra och lämnade båten för att smaka lite på Tallins stadsliv. Sist jag var där med Lina så tror jag inte vi vågade oss ut mer än 100 m innan det fick vara nog. Vi vandrade i den varma vårsolen ca 40 min och till våran stora lycka hittade vi McDonalds inne i gamla stan. Måste säga att staden är otroligt vacker med gamla byggnader och fina boutiqer :-)

Till kvällen var vi lite slappa och åt buffe. Fick ett bord precis vid fönstret och då såg vi stoooora isflak smekas förbi båten. Uh, lite läskigt tycker jag. Men det gick ju bra! Och maten var god. Lyxade på med musslor, räkor och en hel del rom. En och annan efterrätt slank ner också. Sen myste vi på i hytten, högläsning av min bok stod på menyn! Haha, ni skulle ha sett Alexander och Hannes min när de komförbi. "Men vad gör ni? På med klackarna så ses vi i våran hytt! Skynda brudar." Well well, man taggades till lite och hade superkul. Skrattade och spelade massa spel. Anni-Li utsattes för pinsam tortyr ute i korridoren ;-) Mohaha!

Jag tackade för mig runt ett och packade väskan för avfärd. Anni-Li kom till hytten lite senare med crewet och sömnen tycktes även smitta dom, så vi sade godnatt och så vare med den saken.

I morse unnade vi oss frukostbuffe för dyra svenska riksdaler, men det var värt varenda krona. Hemresan gick ganska bra men led av åksjuka halva resan. Usch, men överlevde även den resan :-)

Sitter nu hemma, ny duschad med en skål poppcorn bredvid, och väntar på Mattias. Ska nog dela en flaska rött och umgås bara. Ska bli mysigt.

Här kommer bilder som jag lovat!


   

   

   

   

    


TREVLIG FREDAG!


Vad hände?

Blir full i skratt :-) Hittade två gamla bilder här på jobbdatorn.



 

Första bilden är på mig och Tojje (kollega) när vi tar rast på stan istället för fikarummet på jobbet. Kom förvi någon vimmelkille från gatufesten som tyckte vi såg så härliga ut. Haha! Och den andra bilden är på mig & Anni-Li när jag precis fyllt 18. Alltså två år sen. Jisses :-)


Fartfyllda dagar

Hej vänner & bekanta.

Ska försöka bli bättra på att uppdatera bloggen när vänner, familj och släktingar vill ha uppdateringar. Så okej, vi gör ett tredje försök! Eller något i den stilen..

Livet har kort & gått varit upp- och nervänt de senaste månaderna. Känner att jag vill vara ärlig och säga som det är då jag inte har någonting att dölja längre. Tvärtom gör det mig bara starkare och att få tala om det är en bearbetning i sig.

Jag har varit sjukskriven drygt en månad och kom tillbaka till jobbet 100 % första februari. Jag mår bra nu, men är fortfarande ostabil. Men motivationen, lusten och glädjen är tillbaka :-) Har så många att tacka för att ni ställt upp och framför allt mitt jobb och min chef som hjälpt mig. Så tack och tusen tack igen!


Sen jag började jobba har livet tagit en helvändning. Jag kan känna det. Det syns och det känns. Prestationen på jobbet tror jag aldrig varit så bra som den är nu. Har kammat hem de få tävlingar vi haft och legat topp tre hela februari. Har med andra ord redan 9e dagen på denna månad kommit upp i 80% av månadsmålet. Sen har privatlivet fått sig ett rejält ansiktslyft. Kontakten med familj, vänner och framförallt Mattias min andra hälft har fått en nytändning. Jag älskar er så mycket allihop <3 Människor som gör mig illa behöver jag inte längre, control alt delete borta! Känns som en befrielse det också.


I dag fick jag sluta en timme tidigare och det var uppskattat. Har presterat otroligt bra i dag och är trött i både kropp och själ efter 7 dagars arbete. Har gjort lite bankärenden och väntar nu in Carro som slutar 19.00. Hon sitter för övrigt i mitt team nu så hör hur hon kämpar på med våra underbara kunder :-) Duktig jänta!


När klockan slår sju drar vi på oss jackorna och promenerar till All Stars där vi ska möta upp Marie, Kristin och Roija för middag och kanske ett glas vitt. Ska umgås och ha grym kvalitetstid tillsammans. För på fredag FLYTTAR Marie till Stockholm! Oohh.. Har känt henne i knappt 3 månader men hon har redan fått en stor plats i mitt hjärta. I bland bara klickar det.


Ska nog försöka komma loss till ca 2100 så jag hinner packa och mysa på med Mattias och Charlie-älsklingen. För i morgon åker jag och Anni-Li på kryssning!!! Ska bli SÅ skönt. 48 h från Stockholm till Tallin. Har köpt med mig hårfärg, ansiktsmask och en ny bok. Ska pyssla om varandra rejält, äta goda buffé middagar och handla taxfree. Ska bli så skönt att komma bort ett tag :-)


Jag tar med mig kameran så på fredag när jag är hemma lovar jag att uppdatera bloggen med roliga och fräscha bilder! :-)


Långt inlägg men ja, så blir det när man är långt mellan uppdateringarna. Love you!

 


RSS 2.0